Agar

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- AgarNení skladem43 Kč
Agar je želatinový přírodní přípravek získaný z mořských řas. Použít ho můžete při přípravě zeleninových aspiků nebo jako polevu s ovocem.
Složení:
přípravek z mořských řas Gelidium sp.
Návod na přípravu:
Na 400 ml vody dávkujeme 5 g agaru, 40 g cukru, možno přidat šťávu z citrónu či ovoce. Do teplé vody vsypeme agar, přivedeme k varu, vaříme 4 - 8 minut. Cukr přidáváme během vaření, nakonec ochutíme šťávou z citrónu. Podáváme po ztuhnutí. Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru 1/2 lžičky soli.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 701,4 kJ/167,8 kcal;
Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g;
Sacharidy: 83,9 g, z toho cukry: 0 g;
Bílkoviny: 0 g;
Sůl: 0,25 g
Bez přidané soli.