Bio čokoláda v prášku Méďa

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Bio čokoláda v prášku MéďaSkladem 3 ks62 Kč
Čokoládovou chuť této čokoládě v prášku dodává nealkalizované kakao, které pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky v Dominikánské republice rostou ve smíšených kulturách spolu s banány, citrusy a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou fermentovány spolu s dužinou a sbírány ručně. Méďa vyniká výrazně kakaovou chutí a není přeslazený, protože obsah kakaa je dvojnásobný ve srovnání s většinou kakaových nápojů. Slazený je sušenou třtinovou šťávou rapadura. Všechny přítomné minerální látky zůstávají v rapaduře, jelikož z třtinové šťávy není odstraněna melasa. Rapadura i kakao pocházejí z fair trade projektu.
ZEMĚ PŮVODU:
kakao - Dominikánská republika
rapadura - Brazílie
vanilka - Komory
POUŽITÍ:
Méďu rozpouštíme v teplém kravském, kozím nebo sojovém mléce, můžeme jej však použít i do jogurtů, kukuřičných lupínků, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
SLOŽENÍ:
sušená třtinová šťáva Rapadura 60 %, odtučněný kakaový prášek 40 %, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Kakao nejméně 40 %, kakaové máslo 4,4 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1533 kJ/364 kcal |
---|---|
Tuky | 4,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,8 g |
Sacharidy | 62,8 g |
z toho cukry | 57,1 g |
Vláknina | 13,9 g |
Bílkoviny | 11,2 g |
Sůl | < 0,1 g |
Vápník | 140 mg (17 % RHP) |
Železo | 43 mg (307 % RHP) |
Hořčík | 226 mg (74 % RHP) |