Cizrna BIO

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Cizrna BIONení skladem49 Kč
Sleva z důvodu nízké trvanlivost: 30.04.2022!!
Cizrna je královnou luštěnin, se kterou se dá dobře kouzlit. Chutí připomíná oříšky, v polévkách nepřijde žádná kulička nazmar a salátům dodá ten pravý šmrnc. Klasiky jako falafel nebo hummus přinesou nové chutě do vašeho jídelníčku.
Cizrnu je nutno namáčet předem. Minimálně 8 hodin, ale ideálně 12 hodin. Následně dle doby namáčení ji poté vařte 1 - 1,5 hodiny. Pokud vaříte v tlakovém hrnci, zkrátí se doba varu asi o třetinu až polovinu. Pokud cizrnu namočíte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zároveň zlepší její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu z cizrny využít k vyšlehání tuhého sněhu (jako z vaječného bílku). Sníh pak můžete použít na pečení nebo třeba sladké pusinky ve veganské variantě.
Využití:
- Kaše - když použijete římský hrách místo běžného, můžete obměnit klasickou hrachovou kaši
- Polévka - pokud rozmixujete cizrnu se zeleninovým vývarem, získáte tak chutnou krémovou polévku, kterou si můžete zjemnit alternativou smetany. Celou cizrnu můžete také přidat do houbových či klasických zeleninových polévek.
- Karbanátky - rozmixujte cizrnu, přidejte bylinky, koření, vajíčko a mouku, vytvořte si placičky a smažte dozlatova z obou stran
- Omáčky - cizrna chutná skvěle také v omáčkách jako náhrada masa
- Zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí omáčku i polévku
- Saláty - uvařená a vychlazená cizrna může být velmi chutným doplňkem zeleninového salátu
- Pražení - usmažte si cizrnu na oleji do křupava (cca 10-20 min), během smažení můžete ochutit kořením, vznikne úžasná pochoutka místo chipsů
Složení
Cizrna* (hrách římský). Může obsahovat stopy lepku, sóji arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Návod k přípravě
Cizrnu namočte na 8 - 12 hodin, propláchněte a vařte do měkka 1 - 1,5 hodiny.