Jedlá sůl - Růžová mletá 1kg

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 1
- Komentáře 0
- Jedlá sůl - Růžová mletá 1kgSkladem 299 Kč
Růžová sůl je jedinečná pro svůj vyvážený obsah až 84 dobře využitelných přírodních prvků. Proto dodává lidskému tělu potřebné stopové prvky a minerální látky. Díky své malé hrubosti (cca 1mm) ji lze použít pro veškeré každodenní využití v teplé i studené kuchyni. Pro nejlepší zachování přírodních vlastností jejich soli, doporučujeme solit nejlépe před podáváním nebo na konci vaření.
Tato sůl je bez chemických příměsí, není přidáván jód a neobsahuje přípravky na zlepšování sypkosti.
Složení:
kamenná sůl v ryze panenské podobě,velikost krystalu 1mm
Země původu:
Pákistán/Punjab, jižně od Himálaje
Min. trvanlivost:
při skladování v suchu neomezena
Sůl Cereus je těžena v jednom z nejstarších přírodních zdrojů na zemi a to jižně od Himaláje. Tato sůl je stará až 540 milionů let a jedinečně panensky čistá. Je tradičně ručně těžena, omývána a následně usušena na slunci. Na stolní sůl se používá jen cca 10 % vytěžené soli, která odpovídá té nejlepší kvalitě. Tato sůl je pravidelně podrobována analýzám nezávislých biofyzikálních a biochemických ústavů v Německu.
Tato přírodní sůl je bohatá na stopové prvky a minerální látky v takové podobě, která je pro lidské buňky velmi snadno vstřebatelná. Oproti standardní kamenné soli jsou stopové prvky a minerální látky přímo zabudovány v krystalické mřížce soli. Krystalová mřížka je prostorové uspořádání a vzájemné vazby mezi jednotlivými prvky. Tato mřížka vznikala po miliony let obrovským tlakem na sobě ležících hornin, a právě proto jsou v himalájské soli minerální látky a stopové prvky zcela v jiné podobě než je tomu u běžné kamenné soli. Díky jejich velikosti jsou jednoduše využitelné pro tělesné buňky (sůl je koloidální).
Nicméně himalájská sůl obsahuje i část nerozpustných příměsí, ty se ale z trávicího traktu dále nevstřebávají a jsou následně vyloučeny.