Bio Tamari sójová omáčka 200 ml

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Bio Tamari sójová omáčka 200 mlNení skladem69 Kč
Sojová omáčkaTamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, umělá sladidla ani barviva.
Vedle základních čtyř chutí (slaná, hořká, sladká, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sojové omáčce tamari.
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty.
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Tipy na použití: marinády, na zelninu, maso i ryby, polévky, omáčky, směsi, rajčatové pokrmy ...
Složení
Voda, SÓJOVÉ boby* 33 %, jedlá sůl mořská 15,4 % , destilované Sake* (voda, rýže*, jedlá sůl, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae), pražené SÓJOVÉ boby* 2,5 % fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Sója
Skladování
Skladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte při teplotě do 10°C a spotřebujte co nejdříve.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 8,3 g |
z toho cukry: | 3,4 g |
Bílkoviny: | 9,8 g |
Sůl: | 15,0 g |